четвер, 29 листопада 2012 р.

Я - Творчоголік. Симптоми, лікування, клініка.


Сьогодні мені поставили діагноз. Я - творчоголік. Так-так, ось така абсолютно нова і вельми примхлива хвороба. Вимагає часу, грошей, великої кількості посуду, особливо банячків і сковорідок (чому поясню дальше), а ще проймає всю свідомість і не дає пацієнту спокою навіть під час сну.
Творчоголіку забороняється відвідувати магазини для творчості, адже тоді його стан погіршується і наступає творчогольна лихоманка. Послаблення симптомів - негайне придбання потрібного і незнаюнашонотреба інвентарю для творчості. Тоді в творчоголіка виникає відчуття щастя і він тарабанить придбаний крам (сміття для всіх решти) до хати і загромаджує ними шафи, полички, тумбочки, виселяючи при цьому одяг, канцелярку, продукти, все що заважає дужепотрібнимдлятворчості речам.
Також однією з ознак творчоголіка є поєднання багатьох хоббі. Творчоголік може вишивати, плести, малювати, ліпити, скрапити, варити мило, плести з газет, шити і це все робити з певною періодичністю, але бажано одночасно. 
В голові творчоголіка йде постійний пошук ідей. Почасти вони йому сняться і як тільки хворий прокидається його творча робота починає кипіти і байдуже, що вода з чайника давно википіла, а турку потрібно купувати ще після вчорашньої творчості. Творчоголік у процесі творчості забуває про все. Зупи перетворюються на рагу (у кращому випадку), котлети - на м*ясні сухарики, варена картопля - на смажену і знову ж таки якщо пощастить. Творчоголіку потрібно дуже багато посуду. Адже приступ творчості у творчооголіка в той час коли щось є на плиті закінчується летальним випадком для ... посуду.
Творчоголік колекціонує незанаюнашонозгодитьсяколись речі для творчості. Він складає їх всюди. І так, одна лижа йому також потрібна, може з неї можна зробити маленький комодик, або масяпку поличку, або використовувати у фотографіях... колись. Творчоголік - це хом*як. Але коли простий хом*як збирає все для чогось одного то у творчоголіка є багато і для всього. На кожен випадок життя.
Ось такий діагноз поставили мені. А Ви вже знаєте найменування своєї хвороби? А лікування? Чи мо так краще? Наша хвороба робить життя яскравішим, а пилосмок заповненим.

Як завжди бажаю всім гарного настрою і позитивних емоцій. І нехай  єдиною нашою хворобою, яка турбуватиме наших рідних та надокучатиме їм буде наш ТВОРЧОГОЛІЗМ :)

11 коментарів:

  1. Ги :). Як це все знайоме, особливо про погибель посуду :).

    ВідповістиВидалити
  2. о, знайшли таке влучне слово :)
    А нащо лікувати, якщо ж це робить наше життя яскравішим:)
    бажаю натхнення для реалізації всіх творчих задумів, часу (якого завше обмаль) і фінансів, звісно! :)

    ВідповістиВидалити
  3. Ха, так-так, є таке. Я з цих міркувань розташувала свій кабінет майже на кухні, на лоджей, що з"єднана з кухнею )) Досить зручно )))

    ВідповістиВидалити
  4. Вітаю! Це ще називається хронічний творчоголік. Посуд вже переселили на закамарки, і все потроху посувається - бо кухня - таки творчий кабінет

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а кажуть жи там люди ше їсти варять. Вірити чи фантастика?

      Видалити
    2. думаю, що такими темпами - скоро стане фантастикою ;-)

      Видалити
  5. )))))))) Йой , Андріанко, то ,певно, тільки кажуть ))) Маю таке вражіння , шо то ся не лікує ,а переходить в хронічну і дуже хронічну форму !!! І безсоння з повною головою творчих планів займає в тому діагнозі о-о-о-такенне місце...
    І ше дякую за шикарний настрій!!!

    ВідповістиВидалити
  6. ))) а я все списывала на возраст..... ну забываю , что параллельно с творчеством готовлю сыну хоть что-нибудь поесть ... хорошо , если только вода была в кастрюле ...

    ВідповістиВидалити
  7. А у мене нема проблем з посудом. Я просто перестала варити і крапка. Розділяю творіння на кухні і творіння за столом. Он, на столі в мене є все. Все те, що не може собі уявити звичайна людина ))) У мене там недавно ночувала дрерль на батарейках :) бо я меблю скручувала. Скрутила, і розстроїлась. Всеодно ще купа всього стоїть в коробках з під черевиків. Прийдеться ще дві шафи собі докупити, так сказати Миколайко :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. о мені би так...
      Для мну кухня не творчість - а прокляття. Я там станкую і плачу. Ненавиджу готувати їсти... але мушу.

      Видалити
  8. У меня тот же диагноз...я раньше пекла..жарила..и.т.д..всё..все на диету..и на фитнес...

    ВідповістиВидалити

Популярні публікації